Ambitie

Competentie

Gedreven zijn, meer dan gemiddeld willen presteren.

Ontwikkelbaarheid

Ambitie is een moeilijk te ontwikkelen competentie omdat het hier om een relatief stabiele persoonlijkheidseigenschap gaat. Sommige mensen willen altijd en overal presteren, anderen kunnen op het ene gebied ambitieus zijn en op het andere in het geheel niet. Soms kan het zinvol zijn om de aandacht te verleggen naar het gebied waar de ambitie naar uitgaat. Als dat niet mogelijk is, dan kan de mate van ambitie verhoogd worden door de positieve effecten hiervan duidelijk aan te geven, bijvoorbeeld: meer succes, meer bevrediging, sneller resultaat etc.

Doel

Benoem het terrein waarop je meer gedreven wilt zijn, waar je met meer energie en prestatiegerichtheid mee bezig wil zijn.

Ontwikkelacties

Welke concrete acties ga je wanneer ondernemen, uitgesplitst naar de vier manieren om te leren?

Leren door kennis

Boeken:

het kan inspirerend zijn om autobiografieën te lezen van bekende mensen die dankzij een sterke ambitie bepaalde doelen hebben bereikt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de autobiografie van je favoriete sportman – of vrouw, of van mensen met succes in de zakenwereld, in de politiek etc. Enkele voorbeelden:

  • De lange weg naar de vrijheid, Nelson Mandela

  • Door de pijngrens, Lance Armstrong

Leren door imiteren

Zoek in je omgeving mensen op, die gedreven en succesvol zijn. Bespreek met hen waar zij hun ambitie vandaan halen en dus wat hen ‘drijft’. Bespreek vooral wat zij als ‘beloning’ zien voor hun gedrevenheid. Mogelijk dat er voor jou bruikbare ideeën bij zijn waar je zelf nog niet aan had gedacht.

Leren door experimenteren

Pak eens een klus met een beperkte tijdsduur en een duidelijk doel aan alsof je heel ambitieus bent. Zet dus al je beschikbare energie en concentratie in voor de uitvoering van de klus, doe het alsof je echt een topprestatie moet leveren, doe alsof je deze klus absoluut beter moet doen dan wie dan ook. Kijk na afloop dan naar het bereikte resultaat en het gevoel dat je er bij hebt gehad. Mogelijk ben je sneller klaar dan anders en heb je daadwerkelijk een beter resultaat bereikt (en is je baas meer tevreden over je, krijg je een bonus, wordt je medewerker van de maand etc.)

Leren door inzicht

Wanneer je inderdaad een beter resultaat wist te bereiken of meer bevrediging, dan is het belangrijk om te kijken wat je nu precies anders hebt gedaan en in hoeverre je die verandering ook in andere klussen, werkzaamheden of projecten kunt toepassen.

Comments